Klädsel

Om det inte finns någon önskan från familjen så är en diskret mörk klädsel att föredra. Män kan exempelvis bära något mörkt eller svart, till exempel kostym eller dylikt. Gällande slips har närmaste familjen vit slips och övriga gäster kan bära en svart eller annan diskret slips. För kvinnor kan det innebära mörka kläder och med till exempel en vit scarf. Tänk samtidigt på att det alltid är bättre att gå på begravningen än att avstå bara för att Du inte har "rätt" kläder.

Var i kyrkan sitter man?

Det skiljer sig mellan de olika församlingarna, Oftast sitter anhöriga och släkt till höger samtidigt som vänner och bekanta sitter till vänster. Men på vissa orter kan det vara tvärtom. Ibland kan det även vara så att alla sitter på samma sida om det till exempel är ett mindre sällskap. Fråga gärna representanten från begravningsbyrån om Du känner Dig osäker.

När skall man komma?

Det är lämpligt att komma ungefär 15 minuter före, och är begravningen vid krematoriet finns det oftast väntrum utanför kapellen där man kan vänta innan ceremonin. Officianten och representanten från begravningsbyrån möter upp strax före och delar ut eventuella handbuketter samt svarar på frågor.

Normala öppettider

  Måndag till Torsdag 12:00 - 16:00
  Fredag Stängt tillsvidare
  Lördag   Stängt
  Söndag   Stängt

Kontakta oss

Begravningsbyrån Arvidsjaur
Stationsgatan 30F,
933 32 Arvidsjaur


Tfn: 0960-100 70,
E-post: info@begravningsbyra-arvidsjaur.se
Webb: